Agressie

Als er één hond niet agressief is is het Didi wel. 

Dominant, dat wel, ze wil graag laten zien wie de baas is, maar zolang honden los lopen is daarbij niets aan de hand, wel zo gauw ze aangelijnd zijn, dan willen ze weleens behoorlijk gaan blaffen en trekken en zo, klaar om.... ja om wat eigenlijk...

Didi is de laatste drie jaar drie keer behoorlijk aangevallen, zomaar uit het niets, midden in het dorp waar ze altijd aangelijnd is, dus dan wordt je best wat voorzichtiger. In de polder heb je daar gelukkig geen last van en de meeste honden kennen elkaar en weet je wat je te wachten staat, daar komt nog bij dat ze maar half ziet, dus ook niet alles aan ziet komen.

Waarom vertel ik dit allemaal?

Nou ik werd vrijdagavond in de feesttent aangesproken. 

"Wat deed jouw hond ineens agressief tegen mijn hond zeg, ik schrok me kapot!"  er was niets bijzonders gebeurd, ik wist eigenlijk niet eens goed meer wat, de poes was er niet bij, die loopt er meestal achteraan, daar kijkt Didi dan meer naar dan naar het hondje, dat had ik wel opgemerkt.

Ze heeft een pup, zo'n wit krullenbolletje, een reutje ook nog dus niks aan de hand, maar wel pup, misschien dat dat het was, pups is ze niet zo gewend, ik heb geen idee, maar agressief? Nee!!

Verkoudheid heeft me aardig te pakken, een vol hoofd en een stem die het niet goed doet, de duizelingen zijn er ook weer, niet erg maar vooral 's morgens bij het opstaan aanwezig. Ik denk dat dat vooral met de lichten in de feesttent te maken heeft gehad, dat was een aanslag op mijn ogen, ik voelde me daar niet goed bij.

Volgend jaar ga ik niet meer.

Ria Maandag 29 April 2019 at 6:38 pm | | Standaard

zes reacties

 Heleen

Ik ga ook niet, veel te vol en te harde muziek. Mijn hoofd vindt dat niet prettig en prettig moet het zijn als je naar zo’n feest gaat.
En Didi is NIET agressief, gelukkig niet, ze is een schatje.

Heleen , - 29-04-’19 21:26
Sjoerd

Veel mensen zijn al bang over de verhalen die over dit hondenras gaan. En ik moet zeggen ik heb er ook geen positieve ervaringen mee.

Sjoerd, (URL) - 29-04-’19 21:47
jan krosenbrink

ja, ze is geen pups gewend, de ander heeft weer de schuld, misschien kunt u eens nadenken over uw verhaal

jan krosenbrink, - 30-04-’19 02:51
John

Bentley is ook super lief maar is eens aangevallen door een grote donkere hond en daar is het nu wantrouwig tegen. Aangelijnd zijn honden altijd anders. Ze voeln zich dan niet veilig las ik eens ergens.
Sterkte met de verkoudheid.

John, (URL) - 30-04-’19 08:25
ria

Dag Jan.
Natuurlijk denk ik na over wat ik schrijf, ik heb er zelfs over nagedacht of ik dit wel zou plaatsen, want ja honden en hun baasjes dat wil nog weleens botsen en dat is in dit geval totaal niet mijn bedoeling.
Ik geef NIEMAND ergens de schuld van en wil absoluut geen kwade gezichten.
Het gaat me in dit geval ALLEEN om het verkeerd gekozen woord AGRESSIE, want mijn hond en daar blijf ik bij is totaal niet agressief.

Wat ik nog meer wil zeggen is dat ook kleine hondjes geleerd moet worden netjes naast hun baasje te lopen en niet altijd, zeker niet bij het passeren van andere honden alle ruimte van de uitlooplijn te krijgen en zeker niet aan elkaar laten snuffelen. Dat gaat twee keer goed en de derde keer fout. Aangelijnde honden gedragen zich nu eenmaal anders.

Wat pups betreft weet ik dat oudere honden willen corrigeren als ze gedrag zien wat hun niet zint en dat corrigeren kan soms best hardhandig gaan, maar nooit agressief.

Zo en nu hopelijk even goeie vrienden Jan. Reageer ook eens op andere stukjes als je vaker leest. Zou ik leuk vinden!

ria, (URL) - 30-04-’19 09:53
Jan K. alias Afanja

Over de schuldvraag laat ik me hier niet uit, daarvoor weet ik er te weinig van.
Wat ik wel weet, is dat ik bij het zien van een hond als Didi die ik niet ken, graag wat afstand bewaar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-05-’19 12:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.