In de knop

Didi lijkt weer helemaal de oude. Er stond een lekker fris windje vanmorgen en ze prakiseerde niet over senl terug draaien na de poep, dat is een goed teken.

Vanmiddag weer een rondje, toen was het alweer iets warmer maar nog steeds veel wind, ik denk wel vijf uit het noorden. Joop liep ook weer eens mee. Hij was eerder al druk met de bijen en bezig met een plek te maken voor de andere kast, ergens anders.

We vroegen ons af waarom we het op Scharendijke ook njiet zo gedaan hebben. Toen hadden we wel veel meer volken en een heuse bijenstal, maar dat had ook minder gekund natuurlijk. Totaal niet aan gedacht en ach ja de duiven waren ook leuk en nu weer bijen.

Hij kocht een heggeschaar vandaag voor het wegknippen van het gras dat er op die plek groeit. Ik had er twee op Scharendijke, die heb ik laten hangen zoals al het tuingereedschap... niet meer nodig dachten we.

De cactussen van Kees beginnen te bloeien vorig jaar had ik twee bloemen dit jaar wel een stuk of vijf. Ik verheug me op de prachtige bloemen die jammer genoeg maar één dag vol bloeien maar de steeds groter wordende knop is ook best de moeite.

Ria Donderdag 27 Juni 2019 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

drie reacties

Sjoerd

Dat soort cactussen staan hier ook in de serre, hebben al twee winters overleeft.

Sjoerd, (URL) - 27-06-’19 22:28
Jan K. alias Afanja

Hoe dan ook, we hebben de laatste tijd in elk geval prima klimatologische omstandigheden voor zowel bijen als cactussen. Vergeet je niet om even een paar foto’s te maken van die bloemen, zodat we even mee kunnen genieten?
Maak er een mooi weekend van en houd ‘t hoofd koel morgen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-06-’19 09:34
John

Hier voelde het vanmorgen vroeg zelfs koud aan in de wind in de polder. Net rond 12 uur was het weer een heel stuk anders. Warm en zweten. Heerlijk :P

John, (URL) - 28-06-’19 13:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.