Momentjes

Appeltaart op, Ina weer naar huis, Joop naar een duivenfeestje, ik heb het rijk weer even alleen. 

Alles is alweer gewassen, droog en ligt waar het liggen moet. Ik had woensdag spullen voor pompoensoep gekocht, dus die heb ik daarnet eerst eens gemaakt. Ik heb fijn met mijn mes staan hakken en snijden, lekker met pannen, deksels en vergieten gegooid en nu is de soep klaar. Ze is heerlijk! Straks kleine porties in de diepvries, altijd handig.

De pompoen buiten heb ik daarnet weer aangestoken, hij is al behoorlijk aan het rotten en er zitten allemaal vliegjes in, die gaat morgen al fijn in de kliko. Gaat dat altijd zo snel? Ik dacht dat je zo'n ding weken kon laten staan.

Heerlijk gewandeld vanmiddag, wat een weertje hè! Bodywarmertje is genoeg. Toen ik thuiskwam was de Oprit (zo heet dat daar) autoloos. Fotomomentje dacht ik. Zonder borden gaat het tegenwoordig bijna niet meer lukken.

De bomen zijn nog volop in het blad, maar deze zijn geloof ik altijd laat.

Ria Zaterdag 26 Oktober 2019 at 6:19 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Soms duurt een foto wel even als je geen auto’s erop wil…

Sjoerd, (URL) - 26-10-’19 21:25
Ellen

Klinkt als herrie in de keuken. Hier was vanmiddag warme wind met veel zon en terrasweer. En de bossen op de Veluwe laten zich zien als een sprookje. Wat is Nederland toch mooi.

Ellen, - 26-10-’19 22:21
Jan K. alias Afanja

Die pompoenen zijn blijkbaar niet gebouwd op ons relatief warme herfstweer tot dusver.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-10-’19 00:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.