Roapjes

Alles wit vanmorgen en stil en helder en best fris, maar zo heerlijk!

Vanmiddag kwamen Janny en Freek gezellig op de koffie en we wandelden een rondje in de zon.

Joop heeft afgelopen maandag zijn gerepareerde nieuwe schoenen opgehaald. Ze hebben de zolen ongeveer de helft dunner gemaakt en gedaan wat ze konden om het beter te maken. We zijn benieuwd natuurlijk en het was nu de eerste keer dat hij er een rondje op liep. 

Het ging wel goed we deden het rustig aan, als hij alleen was geweest had hij gelijk weer een stuk verder gelopen, hoezo geen conditie...

Wel kwam hij er vanmorgen achter dat de betablokkers sinds een paar maanden van een andere fabrikant zijn...

Onderweg alweer iets geleerd. Kijk, zei Freek, 'roapjes', ook een groenbemester. Die worden ook gewoon onder geploegd.

Vroeger aten we ze thuis ook wel, met een papje, maar die waren geel. Er zullen vast verschillenden soorten 'roapjes' zijn, dit waren net grote radijzen.

Ria Woensdag 20 November 2019 at 6:29 pm | | Standaard

zes reacties

John

Het was eigenlijk heel erg mooi vanmorgen vroeg. Ik moest vroeg weg en krabben maar het opkomende zonnetje over de witte polder was prachtig.

John, (URL) - 20-11-’19 21:45
Jan K. alias Afanja

Vanmorgen vroeg was het hier even mooi wit en zonnig. Rond koffietijd schoof er echter een grijze laag mist over en werd ‘t een klein wereldje.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-11-’19 23:45
Irene

Die roze roapjes kun je prima eten, bijvoorbeeld in stamppot en tajine met andere knollen winterwortels en soepgroenten. Dus die liggen daar zomaar los op dat veld en niemand doet er iets mee? Dan zien we jullie binnenkort wel op de foto terwijl je roapjes roapt (met de auto)? :-D

Irene, (URL) - 21-11-’19 11:37
ria

Hahaha, wie weet :-D

ria, (URL) - 21-11-’19 11:57
Sjoerd

Nu zijn de rapen gaar heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken….

Sjoerd, (URL) - 21-11-’19 13:14
Dhyan

Medicijnen raken de octrooien kwijt en dan mag iedereen ze goedkoper namaken. Ziektekostenverzekeringen blij maar apothekers kwaad want die rekenen nu terhandstellingskosten om hetzelfde riante inkomen te kunnen behouden. Ziektekostenverzekeringen willen die kosten niet betalen dus die betaal je zelf en dat is niet mis. Ze mogen per medicijn bij iedere verstrekking € 7,50 vragen en dat kan dus wel oplopen tot honderden euro’s per jaar . Eigenaardigerwijs hoor je daar nooit iemand over.

Dhyan, - 21-11-’19 13:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.