Frisse neuzen

Die zon maakt toch zo heel veel verschil in alles. Niet alleen in wat je ziet, maar ook je gemoedstoestand, alles toont veel vriendelijker ook al is het dat misschien niet.

In de polder kom je af en toe iemand tegen en al loop je ieder aan een kant van de weg dan kun je elkaar gewoon nog groeten.

Wat ik niet snap is dat mensen maar in die auto blijven stappen, waarnaar toe? Het is gewoon heel de dag druk op de dijk. 'Gea near uus' roep ik dan.

Twee rondjes Korteweg vanwege de koude wind, ik zit er weer van te gloeien.

En kijk eens, ook in de Korteweg staat een prachtige Pauwlonia Tomentosa, vol in de knop nu.

Joop heeft weer gefietst, die moet ook even de buitenlucht in. Meestal kijkt hij even op Brouwershaven bij de renovatie van de haven dan kan hij daar even rusten.

Ria Zaterdag 21 Maart 2020 at 5:53 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

negen reacties

Sjoerd

Ik ben benieuwd hoe deze er in volle bloei uitziet.

Sjoerd, (URL) - 21-03-’20 20:14
Irene

Ik zag net het NOS journaal, daar kreeg ik de indruk dat het coronavirus daar niet bepaald serieus genomen wordt en dat mensen vooral aan zichzelf denken. Maar misschien ligt dat aan de NOS? Hier is gewoon alles dicht en je moet thuisblijven, of hoogstens een rondje om je huis joggen. En als je dan op pad moet zoals ik gisteren dan komt de leegte op je af hoor. Dan is het wel duidelijk dat er wat ernstig mis is.

Irene, (URL) - 21-03-’20 20:35
Irene

ahum. Met ‘daar’ bedoel ik ‘in Nederland’

Irene, (URL) - 21-03-’20 20:36
ria

Maar ‘daar’ zijn toch de supermarkten ook wel open? Het viel me vooral vandaag op dat er zoveel auto’s reden. Misschien kwam dat ook door het mooie weer, dat ze ‘gewoon’ een rondje gingen rijden…

ria, (URL) - 21-03-’20 20:43
Heleen

En wat dacht je van de race-brommers en de motoren die op volle toeren voorbij razen of vol gas en met het nodige geluid boven over de dijk crossen. Vorig weekend is deze hobby weer begonnen, die ieder weekend en zeker bij mooi weer, de hele zomer doorgaat. Geluidsoverlast is het! Ik ben het nu al zat!

Heleen, - 21-03-’20 21:56
Irene

De supermarkten en de apotheken, die zijn open met beperkingen (max aantal klanten binnen etc). Lees hier maar eens: https://www.standaard.be/cnt/dmf20200320_04896719

Irene, (URL) - 21-03-’20 22:06
Jan K. alias Afanja

Heb je nog geluk dat ik niet in de buurt woon … reken maar dat ik zou toeteren als ik voorbij zou komen … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-03-’20 00:37
John

Hier was het gister gewoon druk met auto’s. Uit de wind is de zon trouwens echt heerlijk, maar dat weet je natuurlijk.

John, (URL) - 22-03-’20 08:46
Ria

@jan: nou vooruit dan, omdat jij het bent :-)

Ria, (URL) - 22-03-’20 09:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.