Met zonder

Na de thee vanmorgen gelijk maar weer mijn schoenen aan, net als anders, zeker als het zulk prachtig weer is geniet ik daar volop van. Over een paar weken bloeit het vlas weer, daar kijk ik naar uit, er staat best veel!

En het leuke is dat Joop dan ook maar gelijk besluit om te gaan fietsen. Hij kan dan tegelijkertijd even langs de winkel in Brouwershaven voor bananen, krentebollen, of wat er verder nodig is.

 Daarna lekker buiten koffie drinken in de zon, het blijft heerlijk weer, dus ondanks corona volop genieten. 

Toen ik vanmiddag klaar stond voor nog een wandeling viel de tekening van Didi van de muur, ik schrok ervan, bang dat hij gescheurd zou zijn, maar hij was gelukkig nog heel. Ze wilde natuurlijk gewoon even duidelijk maken dat ze mee wilde, de grapjas.

 Ik nam een plastic zak mee want vorige week had ik gezien dat er heel veel rommel lag langs het fietspad. Anderhalve kilometer later was hij al overvol en kon ik het leegmaken in een gemeentelijke prullenbak die daar staat. Na nog een paar honderd meter was hij alweer vol. Daarna de polder weer in waar nog weinig lag.

Ik kwam weer langs het meerkoetnest. Pa en moe deden wat zenuwachtig, maar renden ook niet weg. Pa dook onder een dammetje en ma zat ergens achter het nest, ik ging eens kijken. Eerst zag ik het niet goed, maar er bleken daar toch wat van die oranje rode pluisjes te zitten. Toen ik later de foto van de eieren eens bekeek waren die ook al aangepikt, tenminste toch een paar.

Morgen weer maar even die kant op, zonder zak.

Ria Donderdag 07 Mei 2020 at 6:53 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Meerkoetjes zijn volgens mij wel erg vaak de sigaar. Zelden dat zo’n nestje groot wordt.

Sjoerd, (URL) - 07-05-’20 21:10
Renesmurf

Wat een troep toch overal he, dat valt me hier ook steeds meer op, vooral als het veel is. Ik ga overigens niet opruimen.

Renesmurf, (URL) - 07-05-’20 22:40
Jeanne

Wat goed, dat je de troep meeneemt. Ik moet ook eens aan een zak denken als ik ga wandelen. Kan hier ook geen kwaad.

Jeanne, (URL) - 07-05-’20 23:08
John

Het is heerlijk loopweer. En buiten koffie drinken is met zulk weer ook echt een feest. Gister was het trouwens echt warm. Ik zou ook schrikken. Gelukkig is de tekening nog heel.

John, (URL) - 08-05-’20 08:24
Jan K. alias Afanja

Altijd weer leuk om de koddige koppies van de jonge meerkoeten te zien.
Jammer dat het nodig is, maar je bent wel goed bezig met dat zwerfafval.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-05-’20 11:54
Dhyan

Wat een rijk nest, mooie wandeling !

Dhyan, - 09-05-’20 07:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.