Praatjes

Dit was toch wel een erg mooi cadeautje op de zondagmorgen. De knop zat er al een tijdje en meestal duurt het bij de eerste erg lang, maar deze floepte zomaar open. Het is ook de enige voorlopig want ik zie nog weinig knoppen, het is een laatbloeier. Hij knapt helemaal op dit jaar, een grotere pot en ook nieuwe grond zullen daar wel aan toe bijdragen. En hij is natuurlijk de Pauwlonia Tomentosa!

Mooie wolkjes vanmorgen en nog lekker rustig.

Ik wandelde op het nieuwe asfalt van de Korteweg, met een enorm hoogteverschil naar de berm. 'Hier moet je nu ook geen tegenligger tegenkomen" zei ik tegen de anders zo stille man die een beetje aan het schoffelen was. Hij begon terug te praten, ik schrok er gewoon een beetje van. En niet zomaar een woord of twee, nee hoor, gewoon een paar zinnen, we hadden een soort van gewoon gesprekje. Grappig.

Dit lag op het bankje bij de Schapenweg. Er lag ook een hoop plastic dat ik niet zomaar kon laten liggen dus ik raapte het op en zou wel zien waar ik het kon dumpen, het spelletje liet ik liggen. Gelukkig stapte bij de volgende boerderij net de heer des huizes naar buiten en ik vroeg of ik mijn gevonden rommel bij hem in de afvalbak mocht doen en dat mocht. Ze hebben kinderen dus ik vroeg ook of ze misschien het spelletje vergeten waren, maar nee, hij herkende het niet uit mijn beschrijving.

Ik had ook beter moeten weten want er staat Schapenweg op, het komt vast ook daar vandaan, dat lijkt me logischer. Geen boter kaas en eieren maar wat dan? Ik ken deze versie niet.

Vanmiddag nog een keer hetzelfde rondje, ik had niet zoveel puf vandaag, waarbij ik een paar oude bekenden ontmoette, gezellig aan het fietsen op hun tachtigste, wel met hulpmotor maar toch! We maakten een praatje.

Ria Zondag 14 Juni 2020 at 6:49 pm | | Standaard

zeven reacties

Coby

Volgens mij is dat geen spelletje maar zijn het zogenaamde “happy Stones”
Google maar even …

Coby, - 14-06-’20 22:10
Coby

Kijk eens bij Happy Stones schouwen duiveland op fb. Daar staat ie op.

Coby, - 14-06-’20 22:16
ria

Wat leuk! Ik heb het gezien en me aangemeld.

ria, (URL) - 14-06-’20 22:43
Renesmurf

Ik laat alles altijd liggen wat ik zie, want het is niet van mij en mensen die het missen gaan waarschijnlijk hetzelfde pad terug om te zoeken. En bloeiende bloemen zijn vaak wel mooi.

Renesmurf, (URL) - 14-06-’20 22:54
Jan K. alias Afanja

Wat een leuk idee die ‘Happy Stones’. Ik had er nog nooit van gehoord.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-06-’20 01:01
Sjoerd

Dat is eigenlijk wat Dien van https://www.facebook.com/Keigoedkleurigestenen/ ook doet. Ik heb er een aantal van in mijn bezit.

Sjoerd, (URL) - 15-06-’20 08:06
John

Hier kun je elke dag aan de gang om troep op te ruimen. Er wonen heel wat sloddervossen op Ellesdiek.

John, (URL) - 15-06-’20 08:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.