En buig en strek.

Lekker fris vanmorgen, ik had er zin in. Eerst de spieren een beetje opgewarmd met een wandelingetje , maar na de koffie ging ik aan de gang hoor. Eerst met de ragenbol en een emmer sop het huis voorzover ik erbij kon natuurlijk en de ramen gewassen. Daarna de stoep geschuurd, dat was ook erg nodig, ik geloof niet dat ik het al eens deed sinds we hier wonen. Wel geveegd. 

Dat met die ragebol voelt niet goed voor mijn schouders, dat moeten we volgende keer maar eens samen proberen, sowieso is stoep schuren ook handiger met z'n tweeen, als de één water spuit en de ander schuurt, ik deed nu die twee dingen tegelijk. Joop zegt altijd dat hij iets niet kan, lekker makkelijk natuurlijk, maar daar moet maar eens verandering in komen vind ik.

Daarna plukte ik onkruid, want dat was ook heel erg nodig, ik was echt een buitenbeentje in de straat, allemaal weegbree die in het zaad ging, ze was al behoorlijk groot, dat pakt lekker beet en na het schuren behoorlijk nat, dus de wortels kwamen goed mee, maar toch.... poeh! Op de foto moet ik nog het laatste stukje.

Daarna was het tijd voor een kopje levenskrachtthee. Ik nam die zaterdag mee samen met de maagdarmthee, die ik al kende en die echt heel lekker is. De levenskrachtthee ziet er niet alleen heel zen uit, zo proeft ze ook, ik vind kruidenthee gewoon erg lekker. Sommigen smaken nergens naar en zijn zelfs vies, maar deze twee hou ik erin.

En toen had ik gedoucht omdat ik dacht dat ik klaar was, maar ja, er lag stof op de trap, dus dat moest even weg, gelijk ook maar de vloer boven nog even aangeveegd, dat wilde ik beneden ook doen, maar daar lag teveel rommel, dat moest echt even met de stofzuiger. Ik stuurde Joop even naar de papiercontainer en de glasbak en omdat hij dat met de auto deed.... ging hij die ook gelijk maar even wassen....in de wasstraat.

Nou en toen was de garage ook leeg, niet dat ik daar veel werk van maakte, maar even vegen kon geen kwaad.

Het is toch wat met die stopknoppen, soms zijn ze gewoon nergens te vinden!

Als ik nu vanavond moe ben weet ik tenminste waarvan! En nu maar hopen dat mijn lijf niet al teveel protesteert, want de achterkant moet ook nog natuurlijk en de ramen binnen.

Ria Maandag 17 Augustus 2020 at 6:50 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zes reacties

Dhyan

Ik word al moe als ik je lees en schuldig omdat ik dat eigenlijk ook allemaal moet en niet doe. Joop is een handige gozer, ik ken er meer die zeggen niks te kunnen en er met de handen in de zakken bijstaan.

Dhyan, - 17-08-’20 21:42
Ria

Joop komt er niet bijstaan hoor, hij kijkt wel uit :-D
Gewoon doe Dhyan, echt het is zo lekker nadien en vanavond heb ik ook nog een rondje gewandeld.

Ria, (URL) - 17-08-’20 22:00
Irene

Haha waarom komt mij dit toch zo bekend voor? :-D

Irene, (URL) - 17-08-’20 22:14
ria

Wedden dat jij me besmet hebt Irene! Ik had bij jouw stukje hetzelfde gevoel als wat Dhyan nu heeft, die gaat het nu ook doen hoor wacht maar af, het is besmettelijk! Een nieuw virus!

ria, (URL) - 17-08-’20 22:51
Sjoerd

Een uitgestelde voorjaarsschoonmaak… toe maar. Ik wordt er niet warm of koud van. Ik doe als Joop en pak mijn biezen.

Sjoerd, (URL) - 18-08-’20 08:05
John

Van die klusjes die gewoon gedaan moeten worden. Ik help altijd mee, of doe ze zelf. Nu moet ik sws alles even alleen doen en doe dat dan ook.

John, (URL) - 18-08-’20 08:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.