Onderhoud

Zo koud was het vandaag, ik heb mijn winterjas maar eens opgezocht

Joop dacht dat het een nieuwe was, zo vaak heb ik hem al aangehad, want vorige winter is het ook niet echt heel koud geweest en pakte ik toch snel de oude samen met de bodywarmer was dat ook lekker warm. Nieuwe jassen moeten ook eerst een beetje gaan 'zitten'.

Joop fietste naar Zierikzee, voor de meting van zijn ogen want laatst bleek hij beter te zien zonder dan mèt bril, maar nu bleek dat hij een computerbril heeft, dus niet voor in de verte, dat was hij even vergeten. Ik heb nu de opdracht dat te helpen onthouden.

Zijn gehoorapparaat deed het ook niet meer dus gelijk bij de gehoorspecialistenwinkel langs, er bleek een breuk in het draadje te zitten. Alles weer fijn opgelost zodoende.

Ouder worden is niets dat gaat vanzelf, maar het onderhoud van lijf en leden kost nogal wat tijd hoor.

Ik wandelde twee fijne rondjes en deed daarna nog boodschappen bij de PLUS, waar heel weinig mensen liepen.

Vanmiddag wandelde ik met Paule en er reed een auto luid toeterend over de Schapenweg, dat vond ik raar dus ik keek eens van dichtbij met mijn fototoestel. De auto was inmiddels gestopt en er was iemand uitgestapt, en jawel hoor er werd geschoten. Paule schrok zich een ongeluk en wilde er gelijk vandoor rennen, gelukkig laat ik hem nooit los lopen. 

Ik heb niets tegen de jacht, hazen, herten, ganzen, als ze worden gegeten vind ik dat prima, dat moet beter geregeld worden. Ze zijn lekker vinden sommige mensen (ik ben niet zo'n wildliefhebber) en ze hebben een normaal leven gehad.

Ria Woensdag 25 November 2020 at 7:17 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Als zo’n jacht professioneel wordt uitgevoerd heb ik er nog niet zo’n probleem mee. Maar de meeste jagers zijn echte amateurs, die alleen bij gelegenheid jagen.

Sjoerd, (URL) - 25-11-’20 21:42
Irene

Wat raar, zomaar vlak bij de openbare weg. Dat wordt hier normaal wel wat beter aangegeven.

Irene, (URL) - 25-11-’20 22:40
ria

Ja wat noem je openbare weg? Het is gewoon midden in de polder, erg overzichtelijk, niemand te bekennen verder.

ria, (URL) - 25-11-’20 23:09
Margo

Ik ben tegen het doden van dieren. We moesten maar stoppen ze te eten. Wij eten al veel nep vlees, maar ik vind echt vlees of kip toch nog lekkerder helaas.

Margo, - 26-11-’20 01:04
John

Voor mij nog geen winterjas hoor, ik vind het nog prima zo. Mijn bodywarmer hangt wel klaar want het zou wel wat frisser gaan worden hoorde ik bij een vriend.
Hazen staan op uitsterven dus ik heb zeker wel wat tegen het afschieten van hazen. Ook herten moeten ze maar eens met rust laten. De aarde is van elke bewoner.

John, (URL) - 26-11-’20 08:34
Jan K. alias Afanja

Ik heb het niet zo op jagers. Maar ach, ik houd zelf niet van wild, dus ik hoef me er ook niet schuldig onder te voelen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-11-’20 10:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.