Kou en andere zaken

Na een nacht waarbij ik werkelijk van elf tot half zes elk half uur de klok heb horen slaan en daarna nog even weggesukkeld ben, was ik toe aan een frisse opkikker. Ik weet niet waar het aan lag, misschien de schouder oefeningen die ik vond en voor het slapen gaan nog even probeerde, zoiets zal het geweest zijn, dat is natuurlijk ook niet verstandig.

De koude wandeling hielp wel want de rest van de dag had ik eigenlijk geen last van vermoeidheid o.i.d. en heb lekker zitten kleuren.

Op de tweede foto de Kreek waar we vroeger schaatsten, tussen het riet ligt nog een grote plas, die was toen veel groter... of zou dat maar lijken omdat vroeger alles veel groter leek...

Ook maakte ik een afspraak met de oogarts, gewoon online met het contactformulier, niks minutenlang aan de lijn hangen tot je aan de beurt bent, alleen even typen en uitleggen wat er aan de hand is. Vrijdag kan ik al.

We hadden al Corona, maar nu is er ook weer de 'lfstdntcht', te gek voor woorden natuurlijk, nee die moet echt doorgaan hoor, terwijl er al allerlei fratsen uitgehaald moeten worden om het overal berijdbaar te maken.

Virussen zijn koudebestendig, zo worden ze juist bewaard en dan gaat er een hele meute grote wolken uit staan blazen in de kou.

Er moet nu eindelijk maar eens worden ingezien dat die tocht gereden is, klaar!

Vroeger was het leuk, nu niet meer.

Ria Maandag 08 Februari 2021 at 6:41 pm | | Standaard

vijf reacties

Irene

Ja zonder publiek vinden ze het geen echte xi-stdntcht, maar ‘vroeger’ stonden er toch ook geen miljoen toeschouwers langs de route? Het is een soort gekte, zullen we maar zeggen. Volgende week is het vlntn, ook leuk (ik plaag maar hoor) ;-)

Irene, (URL) - 08-02-’21 21:36
Sjoerd

Och het kan vriezen, het kan dooien…

Sjoerd, (URL) - 08-02-’21 22:06
Jan K. alias Afanja

Hier in Fryslân denkt nog geen zinnig mens aan de Elfstedentocht. Nog even afgezien van de coronaperikelen … er ligt nog bijna geen ijs en het ijs dat er ligt is erg slechte kwaliteit omdat het sneeuwijs is.
Rare jongens, die Hollanders. :) :)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-02-’21 23:55
ria

Hahahaha Jan :-D

ria, (URL) - 09-02-’21 09:43
John

De media blazen het ook enorm op, maar ben het met je eens, geen tocht deze vorstperiode. Als ze dat toestaan kunnen we ook wel weer naar concerten. NOT.

John, (URL) - 09-02-’21 14:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.