Gesmeerd

Jong groen aan de oude bomen, dat ziet er prachtig uit 's morgens vroeg.

We zochten alvast een nieuwe bril uit voor Joop, de afspraak stond al en morgen naar de oogarts is eigenlijk een verkeerde volgorde natuurlijk, maar nu hoeft hij alleen nog te bellen als er niets veranderd. 

We keken samen eens bij de nieuwe Lidl, het was er tamelijk rustig en de pizza's en papjes zijn weer aangevuld.

Vanmiddag een gezellig rondje met Heleen. We luisterden naar de vogeltjes samen met ons appje en probeerden tussendoor ook nog wat fotoos te maken, dat viel niet mee natuurlijk. Ik heb geen enkele goed geslaagde.

Dus we zeggen het met de bloemen vandaag. Mooie smeerwortel en warempel de eerste orchidee bij Bommenede en klavers ook al.

Ik ben weer blij met de 'oogst'.

Ria Dinsdag 18 Mei 2021 at 6:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vijf reacties

Ellen

Wat staan er toch prachtige bloemen in de bermen. In mijn omgeving doen ze het maaien van de bermen nu volgens mij niet meer zo radicaal. Ook door de natte meimaand staat alles er frisser bij. Mooie foto’s weer.

Ellen, - 18-05-’21 19:56
Heleen

Mijn foto’s waren ook niet duidelijk en bovendien zijn er ook bij, waarop ik niet weet welke vogel het is. De foto’s van de eenden waren ook onscherp, maar het waren bergeenden. Bij thuiskomst was er een verrassing: Johan vond een nestje met heel kleine roze gespikkelde eitjes. Waarschijnlijk zullen ze van een koolmees óf pimpelmees zijn. Helaas waren de eitjes koud, misschien was het vogeltje gevlogen?
Het was prachtig weer, het leek wel een vakantiedag! Alleen weet ik eigenlijk niet wat dat is. Als je hier woont is het bijna iedere dag vakantiedag!

Heleen, - 18-05-’21 21:15
John

Alles is al behoorlijk groen ja. Heerlijk, nu nog zomerse temperaturen en het is echt feest.

John, (URL) - 19-05-’21 07:36
Sjoerd

Als het nu nog warm wordt gaan wij ook “bloeien”…

Sjoerd, (URL) - 19-05-’21 07:58
Jan K. alias Afanja

Dat jonge groen is ook later op de dag prachtig om te zien, maar de belangrijkste voorwaarde daarvoor is toch wel dat de zon schijnt. En dat doet hij hier al dagenlang nauwelijks of helemaal niet.
Maar met de brede orchissen win ik het vandaag. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-05-’21 10:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.