Somber

Na mijn wandelpleidooi van gisteren heb ik vandaag toch alleen maar weer gefietst, in fases, naar Noordgouwe en naar de vleesboerderij, ruim 22km. Joop fietste een rondje Flakkee 70km.

Bomenrijen onderweg vind ik altijd mooi, het ligt ook een beetje aan de lucht en het weer hoe ze eruit zien, de ene dag mooier en duidelijker dan de andere.  Dit zijn de bomen aan de Zuidernieuwlandseweg, ik wist ook niet dat die zo heet maar dat zocht ik even op.

Op de bovenste foto op de heenweg naar de vleesboerderij vanaf de Duivendijkseweg. Op de tweede foto op de terugweg vanaf de Turelureweg, het werd toen net een beetje lichter. Het was best fris, maar het ging zonder jas.

Het gaat me in dit verhaal eigenlijk maar om één boom aan het eind van de Turelureweg. Ik heb hem nu in die vijf jaar dat we hier wonen al een flink stuk zien groeien. 's Winters zitten er altijd roofvogels in, nu misschien ook maar ik denk dat ze ergens anders hun nest hebben Geen idee.

Deze dus. Hij valt op in het landschap omdat er daar eigenlijk wenig alleenstaande hoge bomen staan.

En ik vind hem mooi. Als ik met de auto naar de vleesboerderij ga denk ik altijd ik moet  weer eens een foto maken... nu was ik met de fiets

De aangeplantte rij is nog jong, er is na het kappen van de laatste jaren toch behoorlijk wat nieuw aangeplant gelukkig en dat groeit best hard. 

Een beetje somber weer vandaag. De Duitsers zijn er en de discotheken gaan weer dicht. Ik deed mijn mondkapje maar weer op bij de vleesboerderij het was er best druk en iedereen deed het, dus ja..

Ria Vrijdag 09 Juli 2021 at 6:47 pm | | Standaard

vier reacties

Irene

Hij is mooi symmetrisch, je boom.

Irene, (URL) - 09-07-’21 21:41
Sjoerd

Ik vind het allemaal maar kaal daar. Dat vind je hier nergens.

Sjoerd, (URL) - 09-07-’21 22:02
John

Prachtig Zeeuws landschap :)
Ja, gister bij de dierenarts ook alweer het mondkapje op. Geen zin in die delta variant ook al ben ik volledig gevaccineerd.

John, (URL) - 10-07-’21 08:29
Jan K. alias Afanja

Dat is inderdaad een mooie boom. En hij staat in vergelijking met veel andere bomen in het open veld nog keurig rechtop ook. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-07-’21 10:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.