Groene rPet

Voor zijn operatie vorig jaar had Joop het altijd koud. Koude benen en voeten, dat vooral, maar verder ook gewoon koud. Het kon niet warm genoeg zijn in huis en dan nog zat hij met een dekentje over zijn knieen.

Inmiddels is dat omgeslagen naar warm, nog net niet dat de kachel niet meer aan hoeft, maar vooral 's nachts is het dekbed vooral de schuldige. We besloten nu ieder een apart dekbed te nemen. Volgens mij heb ik dat in de tijd van de nieuwe matrassen al een keer voorgesteld, maar toen moest het nog niet, veel te ongezellig.

Maar nu is het er toch van gekomen, dat was nog even puzzelen, want blijkbaar was ons logeerdekbed prima, zoiets moest het zijn. 

Geen dons meer voor ons maar 100% gerecycelde materialen, voordelig, heerlijk zacht en licht. Die van mij iets warmer en ik deed er gelijk een nieuw kussen bij.

Het dekbed is gemaakt van 100% veerkrachtige, gerecyclede plastic PET flessen. Dankzij de holle synthetische vezel ontstaat een uiterst goede vocht- en warmteregulatie. PET (polyethyleentereftalaat) is een bijzonder sterk en duurzaam plastic, het wordt vooral gebruikt bij flessen voor frisdrank. Een groot deel van ingezamelde PET-flessen kan worden gerecycled tot nieuwe flessen. 

rPET gaat nóg een stapje verder. De volledige naam is gerecycled polyethyleentereftalaat (gerecycled PET). Dit materiaal is 100% recyclebaar. rPET is een van de meest duurzame, milieuvriendelijke materialen die er is. 

Ria Zaterdag 05 Maart 2022 at 7:09 pm | | Standaard

zeven reacties

Ellen

Wat een mooie foto’s. Wat voor een bomen zijn dat volop in de bloesem?

Ellen, - 05-03-’22 20:31
ria

Ik weet het niet zeker, maar ik denk krentenbomen of anders sleedoorn, ik kon er niet dichterbij komen. Prachtig hè!

ria, (URL) - 05-03-’22 20:43
Sjoerd

Goed bezig toch… Heel milieuvriendelijk.

Sjoerd, (URL) - 05-03-’22 22:31
Jeanne

Ik wist niet dat het bestaat, dat soort dekbedden.

Jeanne, (URL) - 05-03-’22 23:33
Jan K. alias Afanja

Is dat nou al de eerste bloesem? ‘t Is in elk geval erg mooi.
Goed idee dat dekbed!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-03-’22 10:24
ria

@JanK Nee geen bloesem nog hoor, ik denk krentenbomen of sleedoorn.

ria, (URL) - 06-03-’22 11:13
John

Ik heb het zo’n beetje altijd warm, en dat is prima. Goed bezig met rPet.

John, (URL) - 07-03-’22 07:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.