Geld en bomen

Er kwam vanmorgen op facebook een berichtje voorbij van een bloemenwinkel, een plant, een geldboom en ik dacht zo eentje wil ik hebben, die past precies daar waar ik een plant wil. Lekker hoorg al en aan de onderkant zo in elkaar gevlochten, zodat je er op de bank geen last van hebt.

Ik informeerde eens naar de prijs, die was €75. Duur dus, maar ik ging toch even kijken. Er was er maar eentje en het was druk in de winkel, er werd een boeket gemaakt en er stonden nog meer mensen te wachten. Ik besloot eerst eens bij een andere bloemenwinkel te gaan kijken. Degene die daar stonden waren iets groter maar wel gelijk €109,99, de veel kleinere €39.99 , die vond ik te klein. Wat een verschil!

Nu had ik de smaak te pakken en reed naar het tuincentrum in Renesse, nou en daar stonden ze van dezelfde maat als in Zierikzee, misschien een klein tikkeltje kleiner voor €39,99. Daar heb ik er toen eentje van meegenomen. Jammer dat ze er bij de kassa plastic omheen deden tegen de kou.... daar bleven de jonge blaadjes aan plakken bleek later en ook een paar grotere knakten bij het vervoer. Maar hij staat mooi op zijn plek te genieten nu, mijn Pachira Aquatica.

En daar ben je dan zo een paar uur zoet mee, er was ook nog was en wat andere dingen, ik had geeneens tijd meer om te wandelen.

Ria Woensdag 30 Maart 2022 at 7:12 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Renesmurf

Die prijzen allemaal, dat duizelt me, gewoon pakken die je het leukste vind en klaar is kees. Of je gaat een hele reis maken, dat mag ook natuurlijk. Dan ben je aan benzine weer geld kwijt.

Renesmurf, (URL) - 30-03-’22 22:41
ria

Ja daar dacht ik ook aan hoor, maar in dit geval was daarvoor het verschil te groot en als het niet zo druk geweest was in de eerste winkel had ik die misschien gewoon genomen…

ria, (URL) - 30-03-’22 22:42
Jan K. alias Afanja

Een geldboom … hmmm … hopelijk gaat hij meer opleveren dan hij incl. benzine heeft gekost. :-)
In elk geval veel plezier ermee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-03-’22 00:31
ria

@Jan voor €35 kan je best 15km rijden hoor ;-)

ria, (URL) - 31-03-’22 10:23
John

Een geldboom kan ik wel gebruiken, maar deze zijn me te duur :P

John, (URL) - 01-04-’22 08:29
Margo

Ik vind planten erg duur de laatste tijd. Ik stek en zaai liever zelf dan.

Margo, - 01-04-’22 12:36
ria

Ik vind 40 euro voor zon grote wel gaan hoor, anders wordt het vast boompje groot plantertje dood…

ria, (URL) - 01-04-’22 16:58
hanscke

Als ik dan iets besloten heb dat ik dat wil hebben ga ik er ook voor, net als jij.

hanscke, (URL) - 02-04-’22 17:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.