Horen en zien

Vanmorgenvroeg eerst naar de oogarts, Joop zag een raster en steeds minder met zijn rechteroog waar de MD in zit. Het zicht is wel achteruit gegaan maar het raster zijn eiwitten die vormen stippen en daartussenin komen dan draadjes. Het viel dus allemaal wel mee want zijn andere oog is uitstekend.

Zijn gehoor wordt er ook niet beter op en gehoorapparaten blijken ook geen wondermiddel, mijn zus heeft daar ook last van. Vaak laat je dan maar aan je voorbij gaan wat er gezegd wordt en als het dan weer ter sprake komt volgt er 'dat zei ik (of hij of zij) toch gisteren', maar ja dat is dan niet goed doorgekomen. 

Als horen en zien niet meer goed werken komt daar zwijgen van.

Na de koffie begon ik het huis te wassen en de ramen en de stoep onkruidvrij te maken en te schuren, het was warm maar ik wist niet van ophouden, heerlijk! Daar ben ik dus de rest van de dag zoet mee geweest.  Lekker met water spelen!

En ik ben nog niet klaar want achter was het echt te warm, daar heb ik alleen geveegd, dat wel. Morgen de ramen.

Ria Donderdag 23 Juni 2022 at 6:44 pm | | Standaard

twee reacties

Jan K. alias Afanja

Hopelijk valt het allemaal mee en trekt het weer wat bij. Maar als je eenmaal begint te sukkelen met ogen en oren, wordt het er niet beter en leuker op. Dat zien we ook aan mijn moeder, die zich steeds meer terugtrekt in het verzorgingscentrum waarin ze zit sinds haar gehoor steeds slechter wordt. Sterkte ermee!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-06-’22 22:30
Sjoerd

Ik hoor ook slecht en heb ook slechte ervaringen met een hoorapparaat. Ik probeer er ook maar mee om te gaan.

Sjoerd, (URL) - 24-06-’22 07:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.