Herrie

Vroeger zaten de mensen op verjaardagen twee of soms zelfs wel drie keer op een dag met een kamer vol visite. 's Morgens de buren, 's middags bekenden, of familie die 's avonds niet kon en dan 's avonds met de familie in een kring rond de tafel. Een kamer blauw van de rook en hoe meer borrels erin gingen hoe meer herrie het werd.

Heerlijk dat dat allemaal niet meer hoeft, ik vind het prima zo!

Iedereen is altijd welkom op elke dag van het jaar. Ik heb dan wel niet elke dag taart in huis, maar daar worden we toch maar dik van. 

Vrijdag gehouden want dat was het, Joop fietste Beveland rond dus ik kon tekeer gaan, nou dat viel wel mee hoor. Vanmiddag een rondje met Bard, dat ging ook goed en daarna lekker relaxed in de tuin of boven.

Er was de hele dag erg veel herrie van het straatonderhoud of hoe noem je dat, de onkruidmaaier, met zijn bosmaaier, echt heel de dag hier in de buurt herrie!! En de man die het deed zette niet eens zijn oorbeschermers op, daar word je toch gek van, of misschien was hij dat al... ik was het in elk geval behoorlijk zat halverwege de middag.

Ria Vrijdag 15 Juli 2022 at 5:19 pm | | Standaard

zes reacties

Dhyan

Hier idem dito. Ik dacht dat het aan de komende vierdaagse ligt, de stad barst dan uit z’n voegen van de wandelaars en alle omringende gemeenten waar de vierdaagse doorkomt willen hu beste beentje voorzetten en alles tiptop in orde maken voor de horden wandelaars.

Dhyan, - 15-07-’22 19:15
Sjoerd

Je kunt hooguit zelf oordopjes indoen tegen die herrie. Zo’n stille verjaardag hebben wij tegenwoordig ook.

Sjoerd, (URL) - 15-07-’22 21:49
Mir

Helemaal mee eens! Fijn hè ma, lekker rustig, geen gedoe. En af en toe spontaan wat gezelligheid.
Maar misschien is het ook wel eens leuk om samen eens een feestje te organiseren?
Ik vond het wel een beetje sobere 75ste verjaardag.

Mir, - 15-07-’22 22:21
Margo

In onze familie deden we dat nooit, dat gedoe met verjaardagen. Dat komt omdat we altijd ver bij familie vandaan woonden. Als kind hadden we een kinderfeestje voor de vriendjes en verder niets. Prima. Ik hoor wel dat er mensen zijn die in dezelfde samenstelling een paar keer per week verplicht bij elkaar zaten, als het een grote familie was. Want dan was Pietje jarig en dan weet Jetje. Gek zou ik ervan worden! Over een week wordt Jan 75!

Margo, - 15-07-’22 22:53
ria

@Mir, het was goed zo hoor. Prima verjaardag! :-D

ria, (URL) - 15-07-’22 23:08
Jan K. alias Afanja

Hier is het al niet veel anders met verjaardagen. Ze verliepen hier al een jaar of 15 rustiger dan voordien, sinds corona lijkt het vrijwel helemaal gedaan met de ‘ouderwetse’ verjaardagsfeesten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-07-’22 15:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.