Giftig

Gisteren plaatste ik een soortgelijk foto op facebook omdat ik het wel apart vond dat de bloemen (jacobskruiskruid) in de dode stammen bloeien.

Nou en dan komen de commentaren hoor, net of ik niet weet dat dat spul giftig is en dat paarden het heus niet eten als het in de wei staat, maar dat het pas gedroogd in het stro gevaarlijk wordt omdat ze het niet ruiken.

Wat kan ik daar nou aan doen? Ik heb geen paard, ik vind het prachtige gele bloemetjes en zo in die stam nog prachtiger.

Er is zoveel giftig spul waar we voor uit moeten kijken, zoveel dingen waar we voor op moeten passen, was het alleen maar het Jacobskruiskruid!

Vanmiddag lekker gefietst. Er stond wel veel wind, maar een rondje boodschappen was te doen, met als beloning een haring, ook voor Joop want die had ook al hard gefietst. Schoongemaakt terwijl je wacht en als koelelement koop ik dan altijd een emmertje heerlijke vissoep.

In haring zit ook vast heel veel gif. Er wordt zoveel rommel geloosd in de zee, dat drijft ook zomaar overal rond. Als we alles eens wisten. Gelukkig smaakten ze nog prima en we moeten toch ergens aan doodgaan.

Ria Donderdag 28 Juli 2022 at 6:46 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Ja, dood gaan we toch, maar we hoeven het ook niet uit te nodigen. Gevaren loeren nu eenmaal overal. Dat blijft.

Renesmurf, (URL) - 28-07-’22 22:14
Dhyan

Ik vind sterven aan een haring vergiftiging een mooie dood.

Dhyan, - 28-07-’22 22:50
ria

:-D we zullen zien of ik er morgen nog ben.

ria, (URL) - 28-07-’22 23:46
Jan K. alias Afanja

Ik heb liever met Jacobskruiskruid te maken dan met diverse ‘gewasbeschermingsmiddelen’ (lees: gifstoffen) die in de land- en tuinbouw her en der worden gebruikt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-07-’22 23:49
John

Ik vind ze ook prachtig. Er is ook een vlinder die alleen hierin eitjes legt.

John, (URL) - 29-07-’22 16:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.