Nattig

De radar voorspelde niet veel goeds voor het ochtendrondje maar het was droog, dus ik ging. Joop vertrouwde het niet en bleef thuis. Het was een fijn rondje en het bleef droog. Eenmaal thuis begon de zon zelfs te schijnen en in mijn enthousiasme trok ik alles van bed, hup de was in.  Twee wasjes later regende het alweer, een komen en gaan van buien, geen nut om was buiten te hangen, behalve onder het afdak dan en dat deed ik. Later eind van de middag kon er ook nog even wat aan de lijn.

En nu hangt het ouderwets aan een droogrekje in de keuken en de dekbedhoezen hangen over de strijklplank op de logeerkamer en morgenochtend is alles droog, zonder stroomverbruik. 

De verwarming is nog nauwelijks aan geweest, als hij aan gaat is het 's morgens als het beneden de 21 graden is, dan warmt de vloer wat op en dat is de rest van de dag voelbaar, dat is nog maar een paar keer gebeurd. Als de zon schijnt wordt het overdag makkelijk ruim 22 graden en omdat we alles 's avonds dicht doen koelt het 's nachts nauwelijks af.

Joop bestelde vandaag nog een elektrisch kacheltje erbij voor 's avonds, dan hebben we er twee voor beneden en eentje voor mij hier op mijn kamertje.

Verder haalde ik nog wat boodschappen bij de PLUS, ik had drie volle spaarkaarten, dat scheelde toch weer €18, terwijl ik voor de zegeltjes €12 betaald had. Dat loont best de moeite vind ik, ik heb toch anders niets te doen...

Waar ben ik dan zo moe van? Oja het bed moest natuurlijk ook weer aangekleed worden, waarbij bleek dat ik nog steeds geen extra set moltons had, dus eerst nog naar Leen Bakker in Zierikzee en daarna nog een potje koken en de was aan de rekjes o dat zei ik al. pfffff.....

De foto is van oktober 2004.

Ria Vrijdag 04 November 2022 at 7:10 pm | | Standaard

vijf reacties

Jan K. alias Afanja

Hier hadden we rond het middaguur nog een buitje, maar verder b;leef het vandaag droog en lekker zonnig.
Van 2004 weet ik het niet, m,aar eind oktober 2005 was het ook zonnig en warm voor de tijd van het jaar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-11-’22 22:09
Sjoerd

Ik ben de hele dag bezig geweest en heb eigenlijk weinig van het weer gemerkt. Veel geregend heeft het in ieder geval niet hier.

Sjoerd, (URL) - 05-11-’22 07:52
John

Hier leef het heel de dag droog. Ik ben nu aan het wassen. Alles kan buiten vandaag. Er komt hier wel een droger met warmtepomp. Dat is een A+++ die bij normaal gebruik een paar euro per jaar gebruikt. En we hebben panelen natuurlijk.

John, (URL) - 05-11-’22 08:36
ria

Alles is droog en in de kast, ik ga geen droger meer kopen zolang ik het nog zelf kan tenminste

ria, (URL) - 05-11-’22 11:39
Margo

Ja we sparen ook maar zoveel mogelijk gas uit. Verwarming staat nog steeds uit, het is nog 20° binnen. We hebben wel lekkere grote dikke fleecetruien waar je helemaal in kunt kruipen, en elektrische warmte kussentjes en dekentjes en zo blijven we toch lekker warm, en kan Putin z’n gas in z’n je weet wel steken. Ik gebruik de wasdroger ook niet, de was hang ik boven op, is snel droog. Als de zon schijnt wordt het vanzelf weer wat warmer in huis. Maar morgen wordt weer een druildag geloof ik.

Margo, (URL) - 07-11-’22 23:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.