Fantasties

Ik vind het heerlijk ook al is het misschien niet normaal. Eén storm en alle blad ligt op de grond en smeken we eind april weer om de eerste blaadjes die maar niet komen willen omdat het maar bijft regenen.

Rond de middag deden we boodschappen en kregen en passant een knipbeurt bij de kapper. Op weg naar huis ook even langs de vleesboerderij voor het tweede tasje, er zitten dingen in die ik nooit koop maar waarschijnlijk best lekker zijn, ik koop nu geen andere dingen erbij daar is mijn diepvriesje niet op berekend, dus het moet op. De grillworst van vorige week valt ook reuze mee, best lekker! En de braadworstjes bij de spruitjes gisteravond ook, daar heb ik er nu nog twee van want aan eentje hebben wij genoeg.

Na de appelflap stapte Joop op de fiets, die was zijn jas vergeten bij de kapper en ik liep alweer een (iets korter) rondje Noordgouwe.

Vanavond was er een collecte aan de deur, de collectante was de eigenares van deze schapen, ze reed voorbij toen ik de foto's maakte en ze vertelde over het loshangende haar bij dat ene schaap (geen ram).

Dat dat haar loslaat komt door bromvliegen die hun eieren in de vacht leggen en waarvan de maden dan door de huid van het schaap kruipen waardoor het vel loslaat. Veel schapen gaan daaraan dood, maar deze gaat het redden vertelde ze, er groeit al nieuw haar van een paar centimeter daar was ze erg blij mee, anders zou het wel erg koud worden komende winter.

Zo zie je maar, ik fantaseer er aardig op los en je moet vooral niet alles geloven wat ik vertel over vechtende rammen en zwarte schapen die daaruit voortkomen. Welke schapen er op de laatste foto staan weet ik ook niet, er zijn er veel met hoorns en zwarte koppen.

Ria Woensdag 09 November 2022 at 6:42 pm | | Standaard

drie reacties

Renesmurf

Misschien heb je wel iets gegeten waar je raar van gaat denken. Alhoewel dat vaccin ook niet goed is geweest natuurlijk.

Renesmurf, (URL) - 09-11-’22 22:14
Sjoerd

Als het zo doorgaat met het weer wordt het een korte winter. Fantastisch toch…

Sjoerd, (URL) - 10-11-’22 07:20
Jan K. alias Afanja

Het huidige weertype verveelt me nog niet. De tuin heeft weer wat water gehad en onze portemonnee vaart wel bij de relatief hoge temperaturen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-11-’22 11:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.