Dag Sinterklaasje

De sinterklaasfeesten met onze kinderen waren altijd gezellig met de opa's en oma's erbij, eerst in Zierikzee en later in Scharendijke. Mijn vader en moeder gingen dan weer op een andere dag naar Janny, dat deden we nooit samen eigenlijk. Net als wij toen de kleinkinderen klein waren naar Nijkerk gingen, daar waren ook nooit anderen bij. In Nijkerk werd het dan weer bij de andere opa en oma gevierd met neefjes en nichtjes denk ik, dat weet ik niet eens.

Later werden er ook weleens met kerst pakjes gedeeld.

Vroeger was alles gemoedelijker, tegenwoordig wordt alles zo opgeblazen, het moet vooral groot en veel te veel.

Foto's met onze eigen kinderen van Sinterklaasfeesten heb ik niet eens. Bovenstaande foto's zijn van 2006 toen bij ons de schoen werd gezet op 2 december er werd gezongen en het geloof was al wat aan het bezinken.

En nu hebben we gelukkig niets meer met die goede man te maken, geen gedoe meer met pakjes. Weggegooid geld. Mensen kopen de dingen die ze nodig hebben zelf. Die slecht zittende onderbroeken en zogenaamd leuke sokken belanden in een laadje en worden nooit gedragen

Dag Sinterklaasje!

Ria Maandag 05 December 2022 at 6:56 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zes reacties

Sjoerd

Ach, en zwarte Piet mag ook al niet meer. Alles verandert, maar niet alles is beter…

Sjoerd, (URL) - 05-12-’22 21:22
Ria

Zeker weten Sjoerd.

Ria, (URL) - 05-12-’22 21:32
Margo

Aan ons gaat het nou gelukkig ook voorbij. Wij rijden niet meer in het donker en anders waren we misschien wel gegaan. Die overdaad stoorde mij ook steeds meer. Kinderen die het papier eraf rukken, kijken, in een hoek gooien en het volgende. Want ja ze hebben alles al! Ik werd zo vreselijk blij als we één cadeau kregen, en als dat kleurpotloden waren was ik de koning te rijk. Of wax krijtjes en kleurboeken, allemaal prachtig. Je kunt kinderen ook doodgooien met alles, dan is het gewoon niet speciaal meer. We ontnemen ze iets op deze manier.

Margo, - 05-12-’22 22:52
Jan K. alias Afanja

Wij hebben vanavond weer een gezellige pakjesavond gehad met de kinderen kleinkinderen. Het mooie is dat de jongste nu ook volop meedoet met de gedichten en surprises. Sinterklaas en zijn Pieten zelf hebben zich ook bij ons al jaren niet meer vertoond, en dat scheelt een boel stress..

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-12-’22 00:13
ria

Dat is gezellig Jan als het zo gaat.

ria, (URL) - 06-12-’22 10:11
Renesmurf

Als je denkt dat vroeger alles beter was begin je echt oud te worden.

Renesmurf, (URL) - 06-12-’22 20:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.