Overdaad schaadt

Heerlijk zonnig vandaag, alleen de oostenwind maakte het nog wat fris, vanmorgen waren zelfs de autoruiten buiten nog bevroren.

Vanmiddag wandelde ik de polder weer eens in. De tulpen beginnen te bloeien en het was me al opgevallen dat de boer zijn perceel had afgezet met schrikdraad. Hij kwam toen ik langsliep net even controleren of alles nog werkte. Ik vroeg waarvoor dat schrikdraad was en hij zei dat dat voor de reeen was.

In de hoek waar de tulpen staan leven zestien reeen, dat is best veel en ze lusten graag tulpen vertelde hij en een tulp heeft maar één steeltje en als dat weg is komt er geen andere tulp meer. Aan de andere kant van de weg is een soort bosje en een stukje verder een klein stukje natuurterrein

We hadden het er zodoende even over hoe dat nu moest met al dat wild dat maar raak graast, zelfs gewone burgertuintjes ruineren ze. We waren het er allebei over eens dat dat beter in de hand moet worden gehouden, natuurlijk is het prachtig dat die beesten er zijn, maar het moet niet uit de hand lopen wegens gebrek aan natuurlijke vijanden en dat is er. 

Hetzelfde met de ganzen, hele akkers vreten ze aan. Vossen, wolven, wilde zwijnen, damherten, prima dat ze er zijn, maar het moet niet uit de hand lopen. Dat is toch met alles zo! 

Ik keek eens op de site van de jagers, want ik vind dan wel dat er gejaagd moet worden, maar verder weet ik er ook weinig van en ik hoef dat ook allemaal niet te weten want ik jaag niet, maar als je commentaar hebt op de jacht is het misschien goed je er eens in te verdiepen.

Bovendien zijn het prachtige stukken vlees. De dieren hebben gerend en zelf hun maaltje bij elkaar gezocht, goed geleefd, dat moet toch prima smaken. Joop houdt wel van een stukje wild, ik hoef het niet, doe mij maar vis.... maar hee vis, dat wordt toch ook gevangen. Nu ja overdaad schaadt zullen we maar zeggen, maar na het praatje met de boer wilde ik dit wel even kwijt.

Ria Dinsdag 04 April 2023 at 6:41 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

drie reacties

Sjoerd

ik ben het met je eens dat het niet uit de hand moet lopen. Natuurbescherming houdt ook in dat je ervoor moet zorgen dat de dieren ook in de natuur moeten blijven.

Sjoerd, (URL) - 05-04-’23 08:36
Jan K. alias Afanja

We zullen op verschillende plaatsen op zoek moeten naar een nieuw evenwicht tussen landbouw, industrie, verkeer & vervoer en natuur.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-04-’23 15:08
John

Ik heb er geen probleem mee. In feite verstoren wij ook hun leefomgeving.

John, (URL) - 05-04-’23 16:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.