Pollens

De wilgen bloeien en niet te zuinig, dat geeft binnenkort een hoop pluizen en pollen waar veel mensen last van hebben, mijn ogen jeuken nu ook maar dat doen ze wel meer...

Lekker aan de wandel geweest met af en toe een beetje miezer maar niet al te koud. Vanmiddag even naar Brouwershaven waar ik mijn ijsje lekker in de zon opat, die was er speciaal even voor mij blijkbaar want daarna niet meer gezien.

Vis gehaald bij de visboer, heerlijke gerookte zalmmoten, je schrikt van de prijs, maar het is het waard zullen we maar denken, we hebben gesmuld.

Pollens, een in 1973 door Wim T. Schippers bedachte, betekenisloze kreet; populair gemaakt door Barend Servet (artiestennaam van IJf Blokker). De geestelijke vader van deze, ondertussen door jongeren veelvuldig in de mond genomen, uitroep zou in het Latijns woordenboek te rade zijn gegaan. In die taal bet. het woord zowel ‘talrijk’ als ‘krachtig.

Ria Vrijdag 28 April 2023 at 7:31 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Sjoerd

Pollens hoor je niet meer zoveel, maar het was beterr dan vloeken… De prijzen van vis rijzen idd de pan uit. Lekker of niet.

Sjoerd, (URL) - 29-04-’23 07:32
John

Hoe ouder je wordt, hoe meer last je ervan schijnt te krijgen ook zei mijn huisarts. Vis is inderdaad duur. En dan kan ik momenteel niet vissen vanwege de PFAS in de schelde…

John, (URL) - 29-04-’23 09:42
Jan K. alias Afanja

Gelukkig heb ik geen last van hooikoorts of andere allergieën.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-04-’23 13:57
hanscke

Pollens, ik kan het me nog goed herinneren

hanscke, (URL) - 30-04-’23 22:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.