Huis en tuin

Vanmorgen na de wandeling eerst naar het tuincentrum voor wat plantjes. Ik had de buuv beloofd haar bak weer wat op te leuken, ze is geopereerd en nog veel moe. Wel twee keer heel die kas doorgelopen want veel plantjes natuurlijk, maar de bak staat op het noorden, dus die zomerbloeiers kunnen dan beter maar niet. Nu ja er zit wat in en ze is er blij mee, dan is het goed he.

Zelf nam ik ook nog wat mee natuurlijk, ik word een behoorlijke geraniumfan... zou dat bij de leeftijd horen? Geraniums kunnen eigenlijk overal en er zijn zoveel prachtige soorten en kleuren, ik begin ze steeds leuker te vinden. Dat fijne witte is een euphorbia soort dat moet ik even onthouden, want hopelijk overwintert hij, echt heel schattig spul.

De klaprozen beginnen nu ook, er gaat er elke dag wel eentje open, dat wordt één grote rooie bos binnenkort, er zijn er wel een paar geknakt of ze hangen scheef, maar ik wilde klaprozen toch?  Nou dan zal je klaprozen hebben! Vorig jaar zag het er nog maar zo uit, maar die produceerden heel wat zaad! Leuk hoor, maar volgend jaar toch maar weer iets minder, denk ik.

Ria Dinsdag 23 Mei 2023 at 7:00 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Hans

Gezellig, bloei doet het wel, ook hier veel klaprozen in de plantsoenen.
vind het prachtig om te zien. Hans

Hans, (URL) - 23-05-’23 22:45
Margo

Geraniums zijn mooi en makkelijk (vooral de Franse), als je er maar niet achter gaat zitten is het goed.

Margo, - 24-05-’23 00:00
Sjoerd

Ik zit ook graag achter de geraniums…

Sjoerd, (URL) - 24-05-’23 07:48
John

Helaas zijn planten uit het tuincentrum desastreus voor bijen en andere insecten. Geraniums zijn prachtig en makkelijk.

John, (URL) - 24-05-’23 08:13
Jan K. alias Afanja

Bloeien de planten fleuren de boel altijd op. Wat dat betreft houd ik meer van klaprozen dan van geraniums. Maar ik ben ook nog een paar jaar jonger …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-05-’23 10:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.