Overdenken

Ik schreef eens een uitgebreide mail vanmorgen,  een soort levensverhaal hoe het liep na de lagere school toen Suus en ik uit elkaar groeiden omdat we ieder naar een andere school gingen en wat ik verder zoal deed in de tussenliggende zestig jaar, waarvan de laatste twintig hier open en bloot te lezen zijn, best saai eigenlijk...maar ja, ik vertel ook niet alles.

Het wordt toch vooral een opsomming dacht ik vanmiddag onderweg. Een opsomming van gebeurtenissen wat een leven uiteindelijk ook wel is, maar vooral van dat van Joop en mij samen, want dat is het wel al die zestig jaar, ook al deden we (vooral Joop) vaak dingen alleen...

En toch vergeet ik dan het stuk van mezelf, want er waren natuurlijk ook dingen die vooral mij raakten waar Joop nauwelijks weet van had, gewoon omdat hij er geen erg in had, het onbelangrijk vond, of omdat ik het niet vertelde, veel te druk met andere dingen, je hoeft ook niet alles van elkaar te weten, zoiets.

Wandelen is goed om je gedachten eens op een rijtje te zetten, het was er heerlijk weer voor vanmiddag en ik haalde net de 10km niet.

Met een omweg naar Brouwershaven en terug. Ik at een ijsje op het bankje tegenover onze oude ligplaats, daar waar het gele bootje ligt ongeveer. Eerst met de 'Vorenomme' een polyester kimkieler en daarna met 'de Kleine Beer' onze zelf afgebouwde stalen Grundel van Kooijman en de Vries, met het door Joop gebeeldhouwde houten beertje, waar we geen enkele foto van hebben. Soms gaan dingen anders dan je hoopt.

Ria Maandag 28 Augustus 2023 at 6:54 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

twee reacties

Sjoerd

Het lukt me ook wel eens om met mijn gedachten een stuk terug te gaan. Probeer me wel eens een tijdlijn voor te stellen, maar het lukt me niet meer om van elk jaar een pluspunt te herinneren…

Sjoerd, (URL) - 29-08-’23 14:42
Jan K. alias Afanja

Aan terugblikken op mijn even ben ik nog niet toe. Zo nu en dan eens een tijdje aan de hand van foto’s terugkijken op een bepaalde tijd vind ik al mooi genoeg.
Hier was het ook een mooie middag, ik maakte een ritje van 10 km op de iPad langs een aantal fotogenieke plekjes rond onze wijk.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-08-’23 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.