Taai

De blaren vallen al bij bosjes, het zal snel kaal zijn in de polder, gelukkig zijn er veel besjes en nog bloeiend spul in de bermem, zoals het boerenwormkruid. Hier samen met de verdorde stengels van afgelopen voorjaar of misschien al van vorig jaar.

De avondkoekoeksbloem in drie fases, achterin net uitgebloeid en voorin met zaad, ze bloeien ook nog volop.

Nog steeds warm al koelt het 's morgens en 's avonds wel sneller af en is het daardoor 's nachts ook koeler. Ik maakte wat stekken van de geraniums vandaag, potgrond was alweer op dus nog maar een zak gehaald. Als ze nu nog goed aanslaan krijg ik ze misschien wat makkelijker de winter door, dan laat ik de oude gewoon buiten staan als het gaat vriezen, of onder het afdak. Er was er afgelopen winter ook één waarvan ik dacht dat hij helemaal doodgevroren was maar dat is toch weer een mooie geranuim geworden. Niet te snel weggooien, die dingen zijn best taai.

Ria Vrijdag 15 September 2023 at 7:09 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

Sjoerd

Alleen afgelopen winter hebben de geraniums op ons balkon het niet overleeft. Daarvoor haalde ik ze niet naar binnen en bloeiden ze in december nog en in maart alweer.

Sjoerd, (URL) - 15-09-’23 22:42
ria

Ik ga het ook maar eens proberen

ria, (URL) - 16-09-’23 08:59
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s van die zaaddoosjes. De echte koekoeksbloem en de dagkoekoeksbloem kende ik al, de avondkoekoeksbloem is nieuw voor me.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-09-’23 09:19
John

Dat het afkoelt in de avond is wel lekker natuurlijk.

John, (URL) - 16-09-’23 09:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.