Toestand

Een grijze windstille dag vandaag, eigenlijk best lekker want het is nog steeds niet koud.

Na de koffie ging Joop een rondje rijden en besloot ik de ramen eens te zemen, zulke dingen moet je doen als het in je opkomt ook al is het zondag. Binnen en buiten op het gemakje, ik was net met het laatste raam bezig toen Joop aan kwam lopen met de appelflappen.

Vanmiddag nog maar een wandelingetje. Steeds meer mensen beginnen aan me te vragen hoe het met Joop is, het valt natuurlijk wel op dat hij alleen nog maar in die scootmobiel aan het rijden is en dan kan je het beter maar eens vragen, dat doe ik zelf ook.

Komende vrijdag krijgt hij een EMG onderzoek en samen met de buisjes bloed die hij vorige week in Vlissingen inleverde moet dat hopelijk wat duidelijkheid brengen, daarover wordt hij dan na dat onderzoek al snel gebeld. Ik zal blij zijn als het gebeurd is want het wordt er niet beter op.

Door de snelheid van de geleiding kan je aflezen of het een neuropathie door een ontsteking is of door een beschadiging van de vezel. Bovendien kan je in de loop van de tijd een indruk krijgen over hoe de aandoening zich gedraagt. Is er snelle progressie of valt het heel erg mee.

Volgende week weten we meer en of er behalve pijnbestrijding verder nog iets aan te doen is. Pijnbestrijding denkt Joop nu nog niet aan want dat zijn zware medicijnen en zolang het nog gaat gaat het, maar leuk is anders. En dan heeft hij natuurlijk ook die ogen nog, maar lezen gaat goed! Puzzelen is uit, lezen is in!

Ria Zondag 17 September 2023 at 5:01 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Hans

DE natuur geeft elke dag zijn goede dingen aan de mensen.
Maar niet iedereen ziet het. Hans

Hans, (URL) - 17-09-’23 21:38
hanscke

Helaas moeten we als ouderen de gebreken die we krijgen accepteren, maar als er nog verbetering in het verschiet ligt, er altijd voor gaan.

hanscke, - 17-09-’23 22:11
Ria

Jammer genoeg niet Hans. Wij wel!

Ria, (URL) - 17-09-’23 22:30
Sjoerd

Ik hoop voor jullie dat er toch nog enige verlichting op kan treden voor Joop. Iedereen wil toch een beetje gezond oud worden.

Sjoerd, (URL) - 18-09-’23 07:24
Jan K. alias Afanja

Ik hoop het beste voor Joop!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-09-’23 10:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.