Praten en eten

De foto is denk ik van eind jaren vijftig en komt uit het fotoboek van mijn zus, mijn moeder komt om het hoekje gelopen. Ik had mijn eigen fotoalbum er ook al eens op nagekeken maar daar vond ik niet wat ik zocht. 

Een paar weken geleden toen we aanschoven aan de aanschuiftafel bij de Smisse, schoven de mensen die nu in het middelste huis wonen bij ons aan. Erg leuk en gezellig en ze vertelden veel over hun huis en willen graag foto's van vroeger als die nog ergens zijn. Natuurlijk zijn de betengelde wanden weg, maar heel veel is er nog wel. Vloeren, tegels, plafonds, schilderingen, noem het maar op, al het leuke is bewaard, vertelden ze.

Vroeger woonde de dominee daar, ik ben er nooit binnen geweest, dus ik weet ook niet hoe het was.

We waren het bijna vergeten maar gelukkig kwamen we nog op tijd aan op de bijeenkomst van de slechtziendenvereniging in Nieuwerkerk. Een snoepmiddag met thee / koffie met taart, hapjes en een wijntje met  bitterballen. Iemand las een kerstverhaal voor, we deden een spelletje en de middag was om. Wim was er ook weer met zijn vrouw. In januari weer, misschien is er dan weer wel taart.

Ria Dinsdag 12 December 2023 at 5:20 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Margo

Zo leuk die zwart wit foto’s met dat kartelrandje!

Margo, - 12-12-’23 20:02
Ria

Ja hè, daarom laat ik het er ook aan zitten ;-)

Ria, (URL) - 12-12-’23 22:13
Sjoerd

Een klein huisje zo te zien… Wel een mooie foto.

Sjoerd, (URL) - 13-12-’23 08:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.