Di(ee)tjes en datjes

Er lag iets raars in de dijk vanmorgen, het leek wel een hertenjong zo uit de verte, want het was erg groot voor een vogel. Het bleef lekker liggen toen ik dichterbij kwam dus maakte ik nog maar een foto en zag dat het toch een vogel was maar kon het nog steeds niet thuisbrengen, tot iemand die ik tegenkwam vertelde dat het een jonge zwaan was, ja natuurlijk, daar had ik nog niet aan gedacht.

Na de koffie even naar de dokter voor mijn tubetje zalf, gelijk even een paar andere zaken ter sprake gebracht, ik was er nu toch, alles was goed verder het was een gezellig gesprek, dokter bekeek zelfs even mijn tekeningen en was jaloers op mijn hobbykamer. O en ik word gebeld door de assistente van de oogarts voor een afspraak in Zierikzee, heel fijn, daar kwam de dokter eerst zelf mee.

Het was vandaag weer de eerste dinsdag van de maand, dan is er de slechtziendenclub in Nieuwerkerk. Er was vandaag iemand van het Iris Huys in Gouda om over verschilldende hulpmiddelen te praten, er is vanalles op dat gebied, kijk bij de link en verbaas je. Joop kocht een voorzetbril, tegen hinderlijk licht met gele glazen een soort zonnebril maar dan anders

En er was gebak, dat schijnt daar bijna elke maand raak te zijn, gelukkig had de dokter me net op een slagroomdieet gezet :-)

Ria Dinsdag 09 Januari 2024 at 7:16 pm | | Standaard

vier reacties

Margo

Zo’n bril met gele glazen had ik heel lang geleden al eens gebruikt in het donker in de auto, dat hielp echt tegen het verblinden. Ik rij niet meer in het donker maar ik denk dat ik er maar weer een koop, je weet nooit. En ik ga even kijken bij die hulpmiddelen voor slechtzienden.

Margo, - 09-01-’24 23:31
Sjoerd

Die gele brillen zijn uitzonderlijk goed als je in het donker moet rijden.

Sjoerd, (URL) - 10-01-’24 07:27
John

Ik heb zo’n bril voor in het donker. Wat Sjoerd al zegt, daar zijn ze echt heel goed voor.
De dokter kan natuurlijk altijd zelf een hobbykamer maken en leren tekenen :D

John, (URL) - 10-01-’24 09:21
Jan K. alias Afanja

Joop had met zijn nieuwe bril natuurlijk al van grote afstand gezien dat het een jonge zwaan was. ;-)
Maar serieus, hopelijk heeft Joop baat bij die bril.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-01-’24 09:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.