Nog geen zomer

Wat een heerlijke morgen was het weer en het dorpsgenootje waar ik samen een stukje mee opliep zag hem het eerst duikelen in het riet, ik maakte een paar foto's zodat ik in kon zoomen maar we wisten het niet. Voor zulke dingen is Facebook dan wel weer handig en binnen no time wisten we dat het een Dodaars was.

Foto's zijn niet zo scherp, vogeltje te klein, afstand te groot, maar ik vind het water samen met het riet (foto1) ook een prachtige combinatie en een erg leuk duikeleendje.

Vanmiddag fietste ik naar Zierikzee, dat viel nog best tegen, erg koude handen kreeg ik ervan want ik had niet eens wanten aan gedaan, het was toch voorjaar! Daar heb ik ook weer van geleerd. Ik dacht dan koop ik maar een paar goedkope in de Hema, wat er nog hing was 2 voor de prijs van 1, maar er paste niets, XL L en M , ik kwam nergens in met mijn dikke vingers, XL ging wel, maar dan hield ik bij de toppen en cm of vier over, dan maar weer koud op de terugweg. Onderweg deed ik mezelf een bosje tulpen cadeau, ze zijn er weer (al een tijdje) maar voor mij de eerste, en het zijn nog niet echt dat je zegt stevige tulpen, maar goed, ze maken wel vrolijk.

De was was ondertussen ook weer fijn drooggewaaid!

Ria Donderdag 01 Februari 2024 at 6:21 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

Jeanne

Vorige week zag ik ook een Dodaars. Ik had er nog nooit van gehoord en nu zie ik hem bij jouw ook. Leuk beestje!

Jeanne, (URL) - 01-02-’24 22:05
Sjoerd

Ik vind het toch wel hele leuke foto. Die dodaars verdwijnt een beetje in de achtergrond.

Sjoerd, (URL) - 02-02-’24 08:08
John

Volgens mij is het nog geen voorjaar hoor :) Maar koud is het niet.

John, (URL) - 02-02-’24 08:51
Jan K. alias Afanja

Mooi dat je de kans kreeg om de dodaars te fotograferen. Vaak zijn ze bij het minste of geringste onraad uit zicht verdwenen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-02-’24 12:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.