Even wachten nog

Afgelopen zaterdag tijdens de clubwandeling liepen we over het nog niet zo erg lang geleden aangelegde fietspad en ik zei dat ik er nog foto's van had, dus die zocht ik eens op vanmorgen. Het was 2012 toen het al klaar was en over zoiets doe je wel een tijdje lijkt me. 

Bij de foto's zat ook een foto van een boom in de Bermweg en vandaag maakte ik er weer eentje, dat vind ik nu eenmaal leuk zulke dingen, twaalf jaar ouder en iets dikker, het valt me nog mee eigenlijk. Verder gebeurt er niets aan die tuin en wordt hij overwoekerd door de klimop en al het andere.

Vanmiddag om een paar boodschapjes in Brouw, over datzelfde pad en al leek het even te gaan regenen, trok het daarna toch weer open, het was heerlijk en ik zit er weer van te gloeien. De rucola op de dijk bloeit ook al, verder nog niet zoveel hoor, het speenkruid onder de boom hierboven begint ook nog maar net, daar vliegt wel af en toe een ijsvogeltje bij de sloot, ik heb het nu twee keer gezien.

Buiten hoor ik de buren druk in de weer in hun tuinen, bij mij staat alles nog opgevouwen of ingepakt, ik heb totaal nog geen zin, al dat dooie spul dat me aankijkt, ik loop er nog hard van weg en hoop dat het misschien nog wel uitloopt, je weet maar nooit toch, het is nog maar maart en van buitenzitten komt toch ook nog niks, zeker niet als er nog geen stoel staat... 

Deze kwam ik vanmiddag tegen, verscholen in een hoekje maar zo prachtig! Een Stermagnolia zeg Google, geen twijfel mogelijk.

Ria Maandag 18 Maart 2024 at 6:53 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Toch schiet zo links en rechts zo van alles naar boven. Ik hou daar wel van.

Sjoerd, (URL) - 19-03-’24 07:15
Dhyan

Ha leuk.
Zo zie je ma dikker worden is een natuurlijk proces (mbt de boom).

Dhyan, - 19-03-’24 08:55
John

Het is ook nog maar net half maart geweest. Mensen doen alsof de zomer al losbarst, terwijl het nog gewoon flink kan gaan vriezen.

John, (URL) - 19-03-’24 09:03
Jan K. alias Afanja

Wij hebben nog niks aan de tuin gedaan dit jaar, maar het is een lust voor het oog met de bloeiende narcissen en de kerria. Voeg bij dat alles de luid kwetterende huismussen en de af en aan vliegende merels, dan weet je dat het lente is.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-03-’24 12:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.