Met zonder vleugels

Nadat ik de tuin storm- en hagelveilig had gemaakt keek ik nog eens wat rond met mijn fototoestel in de hand en zag een hele grote dikke mier, iets anders kon het eigenlijk niet zijn, ik maakte wat foto's, ging aan de thee en keek eens of er nog nieuws was op Insta en daar zag ik plots dezelfde mier bij Vroege vogels met bijbehorende tekst :

De maagdelijke mierenkoningin is makkelijk te herkennen aan haar twee paar vleugels en omvang. Na de paring bijt ze haar vleugels af en graaft ze zich in.

Dat weten we dan ook weer, deze was haar vleugels blijkbaar al kwijt toen ik haar zag.

Verder nog wat dingen geknipt en mogelijke stekken in de grond geduwd, zoals van de lavendel en de rotsheide en dingen waar ik de naam niet van weet. Ik zie het wel of er wat van komt.

Het onweer is losgebarsten, één flinke hoosbui tot nu toe.

Een vermoeiende dag, ik ruik mijn bed nu al. 

    

Eerst nog even kleuren.

Ria Dinsdag 09 Juli 2024 at 7:10 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

Sjoerd

regen en donder, meer was het hier eigenlijk niet. Gelukkig maar.

Sjoerd, (URL) - 10-07-’24 07:02
Jan K. alias Afanja

Mooie ontdekking van die mier.
Hier stelde de code oranje weer eens helemaal niks voor. Wat gedonder in de verte en een gezapig buitje dat amper 13 mm regen opleverde.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-07-’24 10:18
hanscke

Wat kom je in de natuur toch vreemde dingen tegen zoals vleugels afbijten. Wij hebben heel weinig van het noodweer meegekregen. Nu op dit moment, woensdagmiddag hoost het hier. Ik zou met vriendin Dwien gaan wandelen, net op tijd gecanceld

hanscke, (URL) - 10-07-’24 14:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.