Dankbaar mens

Dit is Jaap Nieuwenhuis, de Jaap waar ik de laatste tijd wel vaker over schreef en waar we laatst nog een schilderij van kochten en dat ophaalden met de trein in Deventer.

De foto is gemaakt  16 december 2021 op zijn tentoonstelling in het Voerman Museum te Hattum. Op de foto samen met conservator Daphne Maas.

Jaap en ik kennen elkaar nog niet eens zo lang, we waren op doorreis en gingen even langs bij de nicht van Joop, Betsy van der Meer vrouw van Jaap, toen nog in leven, inmiddels afgelopen voorjaar overleden.

Bij dat bezoekje kwamen mijn tekeningen ter sprake, ik had toen pas mijn opa getekend en liet dat zien met nog wat andere. Hij vond ze erg mooi en sindsdien is het aan met Jaap en mij en mail ik ze naar hem als ik er een paar klaar heb.

Jaap is een echte kunstenaar met werk in het Rijksmuseum en al.

Wat wil ik daar nu allemaal mee zeggen...

Enthousiast als ik ben als er weer iets gebeurt met betrekking tot mijn tekeningen, dan mail ik dat naar hem, zoals vorige week toen ik in de kerk zou gaan hangen en dat ik ze passend per twee in de hoezen zou doen zodat ze nog eens omgedraaid konden worden. Veertig nogal dat was achteraf veel te veel, dat vond ik eigenlijk gelijk al.

Bijna gelijk had ik een mailtje terug dat ik dat echt niet zo moest doen en zo zonde dat ik ze niet alle veertig in een lijst kon hangen en dat hij graag wilde helpen met de lijsten, hoeveel had ik er nodig....  twintig dus en ik mocht ze bestellen. Fantastisch toch! 

Ze zijn er inmiddels en er is breuk, dus daar moeten nog andere voor komen maar het meeste heb ik vanmiddag  ingelijst en ik kan je beloven het wordt prachtig in de kerk volgende week. 

Met al dit soort dingen heb ik geen ervaring genoeg en daar komt nog bij dat ik soms best onzeker ben over wat ik maak. Daarin stimuleert hij me enorm, hij vindt het bijzonder en zegt dat ook vaak. Hij maakt me zekerder en dat merk ik dan weer als ik zit te kleuren. 

Dankjewel Jaap, je bent een schat. 

Ria Zaterdag 28 Oktober 2023 at 8:54 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Mooi is dat, zo’n stukje ondersteuning van Jaap. Net zoals ik bij de eerste, ziet hij er wat in. Nu is mijn mening niet belangrijk, maar ik vind het toch unieke kunstwerken die gezien mogen worden. Ik zie er staan alweer mooie werken klaar.

Sjoerd, (URL) - 29-10-’23 06:37
ria

Jouw mening is ook belangrijk Sjoerd, echt! Alles helpt!

ria, (URL) - 29-10-’23 07:54
John

Ik denk dat het goed is dat Jaap je zekerder maakt, want je maakt ook echt bijzondere dingen. Kijk eens wat er op de foto staat. Dat is toch echt geweldig. Succes alvast met je tentoonstelling, Ria.

John, (URL) - 29-10-’23 08:00
Ellen

Wat leuk van Jaap dat hij met je mee denkt. Je tekeningen zijn toch lijstwaardig. Veel plezier met de expositie.

Ellen, - 29-10-’23 08:49
Jan K. alias Afanja

Mooi om zo’n stevig en kundig steuntje in de rug te krijgen.
Gelukkig was ik niet de enige die de plastic hoezen geen goed idee vond voor die expositie.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-10-’23 10:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.