Vanmorgen kwam ze weer, gezellig inclusief appeltaart wat zo langzamerhand gewoonte lijkt te worden. We wandelden en ze ging eens naar de kapper... waar ze een telefoontje kreeg dat er voor morgenochtend een onderzoek op stapel stond, dus ja, dat moet dan even, wat moet moet, gezondheid gaat voor en om half acht in Amsterdam zijn gaat van hieruit niet lukken als je niet halfverwege de nacht je bed uit wilt.
Spulletjes bleven hier en morgen gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. Foto's had ik nog niet gemaakt, dus het blijft bij een selfie van ons tijdens het koken, want dat deed ik wel vandaag, de pasta van gisteren was aan de beurt. Goed gelukt vind ik zelf, bordjes gingen leeg.
Vanmorgen eerst het hele huis eens onderhanden genomen, gestoft, gevogen, gezogen en het sanitair gepoetst, wat heb ik toch een heerlijk huis(je) je maakt je even kwaad en het is weer zo goed als schoon.
Vanmiddag deed ik boodschappen. Vreemde boodschappen waar je dan echt even achteraan moet, zoals tuinaarde, de bollen moeten weer in de grond, maar ik wil eerst de bakken weer wat bijvullen, dat moet toch regelmatig, waar zou het blijven? En ik kocht een vogelvoederdinges, niet echt een vogelvoederdinges, maar zo'n ding wat je als ondersteuning kunt gebruiken en daar hang ik dan de vetbolletjes aan. Ik zie zelden vogels aan de voorkant, maar misschien komen ze erop af, het is het proberen waard en dit kan ik vanaf de bank zien. Als ik aan de achterkant iets hang zie ik het niet, dat doe ik toch nog wel hoor, maar er is nog eten genoeg voorlopig. Ik ben tegen geverwen.
De boompjes die ik afgelopen zomer in plaats van de kerstboom plantte, beginnen mooi te verkleuren, al is het nog niet het felle rood dat ik verwachtte. Misschien komt het nog.
Nou en voordat dan al die rare boodschappen weer een plekje hebben... ik was versleten en besloot om de geplande pasta, waar veel snij- en bakwerk aan te pas komt, te vervangen door een pizza. Tomaatjes had ik al meegebracht, want ik verwachtte eigenlijk al zoiets, beetje extra kaas en italiaanse kruiden erop en klaar was Ria, de oven deed de rest.
Het was, tot nu toe tenminste, een gewone dinsdag met gewone dingen.
Ook wel een beetje lui. Wel gewoon gewandeld natuurijk.
Vanmorgen was het mooi, zacht en windstil.
Vanmiddag gingen we de verkeerde kant op, dat kwam omdat Didi dat wilde en die bui zag ik toen nog maar heel in de verte. Al met al werden we behoorlijk nat, voordeel was wel dat we in de regen windje mee hadden.
En om nog even in de vooral luie herfstvakantiestemming te blijven aten we restjes. Joop had nog een restje zuurkool en ik van gisteren de lekkere preistampot, ik deed er een beetje extra kaas op dit keer.
Hoe lang duurt zo'n vakantie eigenlijk?
Herfst in de Bermweg en nu staat mijn pompoen er nog niet eens op.
De week begon met regen, bah... we kwamen niet ver vanmorgen. Vanmiddag was het grotendeels droog, lekker gewandeld al werd het steeds natter.
'Wat kan ik voor je doen' vroeg de dokter, 'tsja die ene hechting moet eruit en misschien is de uitslag er al...' ik wist wel dat de assistente dat ook kan maar de dokter van anderhalve week geleden had gelijk een nieuwe afspraak gemaakt, eigenlijk vond ik het ook een beetje lullig, ik had graag een flinke puist tevoorschijn getoverd of iets anders bloederigs of jeukerigs, maar dat had ik niet en om nu te gaan lopen zeuren over dingen die me dwars zitten... daar heeft elk mens er wel een paar van.
Ik kookte vandaag volgens het recept van Irene om nog even in vakantiestemming te blijven.
IenR zijn vegetariers, maar preistampot vinden wij ook heel lekker alleen doe ik het altijd met gehakt en knoflook, maar de boursinversie leek mij ook erg lekker. Heerlijke prei gekocht vanmorgen, supervers en groot! In het vergiet zit één prei en het was heerlijk zacht, geen dikke stok in het midden zoals zo vaak.
Nu ja ik heb gekookt, ik vond het lekker Irene!, maar meneer mijn man vond het te flauw en ik had er al extra peper op gedaan. Hij ziet maar hoe hij het redt tot morgen met zijn maag, dat zullen wel extra stroopwafels worden, van mij krijgt hij niets meer, mijn buikje is rond!
Waarom die beesten altijd overdwars lopen weet ik ook niet. Ik wilde laten zien dat de rammen al ruimschoots hun werk gedaan hadden. Rode en groene konten dit keer. Uitvergroot kan je het wel een beetje zien, maar jullie geloven mij op mijn mooie bruine ogen natuurlijk.
Weeral zo'n fijne dag, met een erg rustig begin. Zo stil altijd op de zondagmorgen, hoe vroeger hoe stiller en er was geen wind, heerlijk!
Vanmiddag een rondje de andere kant uit, waar veel hekjes staan, dus mocht je nog inspiratie zoeken voor een tuinhekje...
Bij deze een paar voorbeelden. Boeren zijn best ceatief met hout.
Van dat hele stikstof en ammoniak gebeuren snap ik niets, iedereen praat naar zijn eigen straatje. Maar dan hou ik me toch maar aan het gelijk van de boeren.
Ze zijn vast ook slim en creatief genoeg voor het vinden van een oplossing voor dit probleem, in samenwerking met mensen die er voor doorgeleerd hebben.
De wind staat een beetje verkeerd, de blaren van de boom vallen aan onze kant van de schutting, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Die boom is niet van ons, maar van de buurvrouw... wij willen wel de lusten, maar niet de lasten...
Geintje natuurlijk, het meeste blad en zaad zit er trouwens nog aan, maar ik heb lekker geveegd vandaag en dat zal nog wel een paar keer moeten voordat hij helemaal leeg is. Vegen is fijn, goed voor lijf en leden, je wordt er warm van en het ruimt lekker op.
Lekker gewandeld ook, het was heerlijk weer.
Geen idee meer waar ik het gekocht heb, maar moet je eens kijken, een vogeltje en een vlindertje op de verpakking, organic biologisch, van Hollandse bodem, anno 1890! , gefermenteeerde witte kool! Kramer weet wat goeie zuurkool nodig heeft.
“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat”, roepen ze op hun website en daar ben ik het in dit geval helemaal mee eens. Ik wil in het vervolg alleen nog maar zuurkool van Kramer.
Heerlijk zacht, niet van die stokkerige slierten, echt ik kan het iedereen aanraden. Nu nog uit zien te vinden waar ik het kocht, ik denk haast bij de PLUS want bij de Lidl zullen ze het wel niet hebben en in veel andere winkels kom ik niet.
Ik maak tegenwoordig pittige zuurkool met alleen spekjes, ook nog een worst erbij vind ik dan weer teveel van het goede. Spekjes uitbakken in wat olie, lepeltje sambal bij, paar draaitjes (stuk of tien) zwarte peper, als de spekjes goed zijn de uitgelekte uitgespoelde zuurkool erbij (beetje aanduwen in het vergiet) en daarna nog de gestampte aardappels, daar heb ik geen foto van.
Joop smult ervan. Vroeger haalde hij zijn neus op voor de flauwe versie, hè bah zuurkool en tegen heug en meug ging het naar binnen, de worst maakte veel goed. Maar deze variant vind ik zelf ook heerlijk en lekker snel klaar, in het kader van 'wat eten we in de herfstvakantie!'
Zo begonnen we vanmorgen, lekker in de zon maar voor het uithollen nam ik hem toch maar even mee naar binnen. Dat bleek nog een hele klus en een hoop geschraap met de lepel, maar natuurlijk is het wel gelukt.
Hij is zelfs al verlicht, dat moest even voor de foto natuurlijk.
Het was een heerlijke dag vandaag, het leek wel voorja... een zonnige herfstdag was het gewoon.
Na het schrapen en douchen een wandeling met Heleen.
Didi is altijd heel blij als ze haar aan ziet komen, dat duurt altijd wel even, pas als ik zeg 'wie komt daar...' strekt ze haar nek en als ik zeg 'gea mâ kieke' speert ze er vandoor.
« Vorige Pagina |
Toon berichten 1849-1856 van 7929 |
Volgende Pagina »